Novi Sad
08.06.2021.
11:00 > 10:54
Iako đaci novosadskih, pa i svih škola u Srbiji, još uvek nemaju zvanično "zeleno svetlo" nadležnih organa, grupe roditelja i nastavnog osoblja uveliko razmišljaju o izletima, a ponude agencija stižu.
  • Učiteljica

    13.06.2021 11:16
    Revolt
    Poštovani roditelji.Ništa od navedenog nije obavezno, pa shodno tome nemorate vaše dete pustiti da ide na izlete, ekskurzije...Raspitajte se malo bolje o kolikoj "kinti" u džepu se radi.Samo me zanima da li ste tako revoltirani i kada za dva sata u nekoj igraonici date više hiljada dinara itd.Razmislite koliko samo košta celodnevno čuvanje dece a odgovornost da i ne spominjem!Nažalost, mala primanja su naterala"ljigave prosvetare" da se i ovim bave, da su plate iole bolje, molili bi Vi poštovani Roditelji nas "Ljigave" da Vam vodimo decu na izlete.
  • Metodije

    09.06.2021 17:52
    Mito i korupcija su ušli u škole odavno - izleti, eskurzije, udžbenici.
    Da nije ljigavih i pohlepnih "prosvetara" sklonih korupciji, koji tako filigranski igraju na roditeljsku bolećivost prema deci, svega ovoga ne bi bilo.
    A roditelji?! Iako su svesni nezakonitosti i nemoralnosti oni zarad "dečje sreće" pristaju da budu učesnici u ovakvim prljavim rabotama.
    A direktori škola?! Oni o svemu ovome "ništa ne znaju".
    Ako je morao ekološki- onda je i vreme za roditeljski ustanak.
  • Zlatibor

    09.06.2021 09:23
    Ekskurzija i udžbenici
    Deca treba da idu na ekskurzije. Ali...treba da idu u u školu. Treba da budu celi razredi, a ne podeljeni. Na ekskurzije mogu svi zajedno, u razred ne ??!! Zašto nema odgovornosti nastavnika, direktora ? Zašto ne mogu polovni udžbenici ? I mi smo učili i iz novih i polovnih.. i naši nastavnici su imali decu.
  • Ana

    08.06.2021 21:57
    Milos Crnjanski
    Najjaca skola je Milos Crnjanski, odustali od ekskurzije i od mature, pa roditelji lepo sve organizovali sami. Mozr i tako, pa ko voli nek izvoli
  • Bole

    08.06.2021 21:36
    DECA SU UKRAS SVEEETA
    Pustite ih da uzivaju u detinjstvu❣
  • Prosvetar

    08.06.2021 19:26
    Izleti - Udzbenici
    Kupite polovne udžbenike.
    Decu ne šaljite na izlete. Tako će više ostati za nokte, frizure, cigarete,...
    Mi prosvetari nemamo porodicu, ne kupujemo udžbenike, ne šaljemo decu na izlete.
  • Tata i mama

    08.06.2021 19:09
    strasno
    Tate i mame salju decu u kovidu samo da ih ne gledaju, sto je kriv bilo ko drugi..
  • V

    08.06.2021 18:47
    O tome je ministar pre nekoliko nedelja već dao izjavu - da će se ekskurzije svakako organizovati i da je bolje da se odrede uslovi pod kojima mogu da se organizuju bezbedno, nego da sve ide "ispod žita". Ali krizni štab je po svom običaju stavljanja glave u pesak izignorisao ovaj savet i ostavio potunu zabranu na ekskurzijama.
  • /

    08.06.2021 17:33
    /
    vid botovaaa
  • Ivana

    08.06.2021 17:04
    Nisu samo ekskurzije
    Nisu sam opreskupe ekskurzije problem. Imamo problem i to sto se direktori ugradjuju i za udzbenike. Ako je Ministarstvo propisalo plan i program i odobrilo i udzbenike koji se mogu koristiti iz Fondacije, zasto se i dalje skole oglusuju na peticije roditelja i ne dozvoljavaju da se koriste i ti udzbenici, koji su takodje odobreni od strane Ministarstva?
    Ja kao majka blizanaca moram platiti 30000 + za knjige za naerdnu skolsku godinu!
    A ovo ko da ih vode na lux putovanja svaki put kada vidimo cenu tih aranzmana.
  • Tanja

    08.06.2021 16:34
    Kad moze palma da drzi zurke sto deca ne bi isla na ekskurzije.
    Zivela mladost! ❤️
  • Bojan

    08.06.2021 15:58
    Naravno da je velik deo krivice na rodteljima koji su potpisali saglasnost za ovo, ali to ne menja ljigavost "prosvetara" koji zamišljaju da je integralni deo njihovog posla mešetarenje sa ugostiteljima i turističkim agencijama.
  • Luna

    08.06.2021 15:21
    Objektivno
    Nijedan direktor zvanicno nije odobrio nikakve ekskurzije, ni izlete. Da jeste, momentalno bi imali prosvetnu inspekciju za vratom. Sta se pojedini roditelji dogovaraju sa agencijama, međusobno, itd NEMA nikakve veze sa skolama i NIKO ih ne moze naterati da salju decu na takve varijante. S druge strane, iz saglasnost roditelja, i ja nigu da povedem komsijsku decu na izlet.
  • Куп је битан

    08.06.2021 15:17
    Ако могу навијачи да пуне спортске дворане, зашто онда и деца не би могла да иду на екскурзије? Живот мора да се настави. Није ратно стање.
  • Roditelj - Prosvetar

    08.06.2021 14:22
    U ovoj zemlji su problem izleti i uciteljice, a ne polusvet koji cele godine pravi terevenke.
    Roditelji, sram vas bilo kako blatite prosvetare!
    Pisite na portalima gde su estradne zvezde, pa njih kritikujte. Sledeci put bacite ponudu, niko vas ne tera da saljete dete.
    Raduje me sto ima divnih roditelja koji su srecni sto smo decu izveli iz grada i koji su nam zahvalni.
    OS "Nikola Tesla" je imala matursku ekskurziju koju ce deca pamtiti ceo zivot. Svi zdravi, srecni i puni utisaka. Uzmite vi 30 ucenika pa vidite kolika je odgovornost! Moje dete je presrecno i mi zajedno sa njim.
  • Mila

    08.06.2021 14:13
    Ekskurzije
    Pre nekoliko dana deca su isla na ekskurziju ali autobus nije stajao kako je bilo uobicajeno ispred skole vec na okretnici trojke na Detelinari. Tu su i vracena.Skole i pojedini profesori su, barem zadnjih trideset godina imali koristi od ekskurzija.

  • Prosvetar

    08.06.2021 14:06
    Roditelji dragi,
    Niko vas ne tera da potpisete saglasnost. Drzavu ni mnogo ozbiljnije stvari vezane za prosvetu ne interesuju. Na kraju skolovanja, deca se najvise secaju ekskurzija i putovanja. Mnogi roditelji nemaju priliku da ih odvedu bilo gde. Ljutite se na ministra prosvete, a ne na ucitelje i nastavnike. I mi smo sludjeni, jer zakona nema. Celo polugodiste se nije progovorilo da nam spoje grupe u nizim razredima, ali zato svaki dan pricaju o otvaranju kafica i klubova.
    Kao neko ko jako voli svoj posao, osecam se bedno kada neko napise da "trljamo dlanove" i da smo nepismeni. Sramota kakve kvalifikacije iznosite!
  • Si

    08.06.2021 14:04
    Prvi razred OŠ, prvo poziv na ekskurziju od učiteljice, uz zvaničnu ponudu turističke agencije i napomenu učiteljice da je poželjno da deca idu jer je izlet edukativnog karaktera. Bis, pun, deca bez maski, restoran ručak i .... Nakon 10 dana poruka od učiteljice da se mole roditelji da ne dovode decu sa temperaturom i kašljem u školu, da ih trenutno ima mnogo. Komentar suvišan.
  • Ja

    08.06.2021 13:45
    ......
    A pošto gospođa koja Vam je izvor radi u vrtiću što je niste pitali koliko ona inkasira od ovakvih ekskurzija preko iste agencije.... Ccccccc.... Očigledno je ljubomorna.
  • /

    08.06.2021 13:40
    /
    neka cekaju sa ekskurzijama dok ne moze da se ide u inostranstvo.
    srBska deca moraju videti kako se zivi tamo
  • Mare

    08.06.2021 13:39
    Roditelje niko ne tera da salju decu na bilo kakve izlete. Da bi se izlet realizovao, mora se prijaviti odredjen broj ucenika. Pa ko ih prijavljuje za izlet? Direktor? Uciteljica? I sve to dok trljaju ruke.
    Ako vam ne odgovaraju uslovi, ZASTO potpisujete papire i saljete decu na put? I pitanje svih pitanja - za koje pare biste vi brinuli ceo dan o dvadesetoro ili tridesetoro tudje dece, ako znamo kako se mnogi od njih ponasaju kad nema roditelja u blizini?

  • roditelj

    08.06.2021 13:34
    ......
    Kada se redakciji obrati roditelj u svojstvu grupe i prospe ovu nebulozu da bi zataškao ponašanje svog nasilnog i nevaspitanog deteta.....onda je svaki komentar suvišan. A još smešnije je što taj roditelj u okviru ustanove u kojoj radi isto ubira te plodove koje kači učiteljima i direktorima, ali samo u mnogo većoj količini jer vrtići idu u škole u prirodi i sedam dana. ....
  • mama

    08.06.2021 13:26
    ma da
    samo decu zaključajte pod stakleno zvono
    400% roditelja se ne pridržava "osnovnih" načela higijene, a sad vam smetaju dečije ekskurzije
    nemojte da vam se deca socijalno obrazuju!
    ajde sramota više, dosta ste gunđali i tražili problem gde ga nema
    moje dete je bilo! i provela se sjajno
    i ne nije me sramota
    i ne nisam neuka majka ako cete da pokušate na tu temu da me "očepite"
  • Dejan

    08.06.2021 13:12
    kataklizma
    Ista je stvar sa O.Š. Nikola Tesla . Pre neki dan su se deca vratila sa dvodnevne ekskurzije sa Đerdapa . Naravno da su svi u hotelu bili bez maske , 4 razreda sa po 30 učenika . Dobiješ papir da potpišeš da oni nisu odgovorni ako se dete razboli i to je to. Moliš boga da tako i ostane . Naravno da prećutno dopuštaju da se ide uz blagoslov direktora . Shvatam da se deca nisu družila zbog online nastave i da je završna godina ali zaista ne shvatam da se u doba epidemije bez pridržavanja mera po svaku cenu putuje po Srbiji . Neverovatno
  • milan

    08.06.2021 13:00
    pa ko dotične roditelje tera da decu šalju na takvu ekskurziju? Stalno brinu da će se neko obogatiti od njihovih par stotina dinara. Nek oni sami lepo organizuju svojoj deci izlete i deca će biti bezbednija, neće imati brige šta rade itd.a i neće prosvetari na njima "zaraditi". Paćenici.
  • Peđa

    08.06.2021 12:49
    Roditelj
    Presrali ste!
  • /

    08.06.2021 12:47
    "Smarate više sa koronom" - Stvarno?
    Koliko moras biti neobrazovan da tako nesto kazes?
  • Marija

    08.06.2021 12:37
    Niko odgovoran
    Škole nemaju pojma ni o izletima ni o maturama, a i jedno i drugo se uveliko organizuje i realizuje....
  • Petar

    08.06.2021 12:33
    Skola = 0
    Skola nace da preuzme odgovornost nizasta, pa ni za obrazovanje dece koja idu u nju. Evo jos jednog primera - uciteljica je zabranila deci da skacu i da se vijaju (nizi razredi osnovne skole). Njeno pretpostavljam razmisljanje je ovo - ako skacu i vijaju se, neko ce se povrediti, doci ce roditelji da mene gnjave, sto bih ja to sebi pravila, i kao rezultat toga razmisljanja - zabrana deci da se vijaju i skacu. Nece da preuzme odgovornost. I tako niko vise nece da preuzme odgovornost...I ja se pitam gde to vodi?? Ja mislim, kroz svu ovu koronu, da je ona jako dobro pokazala da je skolski sistem NULA u Srbiji. Bio je i pre korone, samo sto se tad jos nekako provlacio i maskirao.
  • Sima

    08.06.2021 12:32
    ORLY?
    Klubovi u Laze Telečkog mogu dupke puni ali deca ne mogu na izlet jedan dan u prirodu?
  • Leposava

    08.06.2021 12:14
    I vrtići
    Radosno detinjstvo, naravno, ko bi drugi...
    Organizuju izlete za decu, tako što roditelji dobiju ponudu...ne zna se od koga
    Odnosno ne zna se ko organizuje izlete, pošto se ni jedan roditelj nije prijavio kao organizator.
    Turistička agencija traži da joj se isplati novac "na crno".
    Ja kao roditelj ne znam da li je vaspitačima u Radosnom detinjstvu dozvoljeno da budu angažovani na drugim poslovima. Pošto njih angažuje turistička agencija.
    Uglavnom, kao glavni problem ostaje što se ne zna ko je organizator izleta, i ko snosi odgovornost za decu.


  • Pera

    08.06.2021 12:10
    Nismo baš blesavi
    @KIKI
    Naravno da su škole organizovale i izlete i ekskurzije i naravno da i sada to isto rade. To što poturaju roditeljima da potpisuju nekakvo odricanje od njihove odgovornosti samo potvrđuje takvu njihovu rabotu i sigurno ih ne oslobađa od odgovornosti u slučaju da se nešto loše desi.
  • baron

    08.06.2021 12:05
    komentar
    Treba staviti tačku na pljačku.Organizuje se jednodnevna eskurzija osnovaca,škole sa Klise u organizaciji privatnog prevoznika .Cena eskurzije 2.800,oo dinara bez i jednog obroka.Znači 2.800,oo dinara privatnom prevozniku da provoza decu do vršca i nazad.gde su inspekcije o čemu se tu radi?
  • Sandra

    08.06.2021 12:01
    Nek se vrati nastava u redovan tok od septembra! Ako nastavno osoblje i deca mogu da ne budu ugroženi u autobusima sa 50 osoba neće biti ni u učionici sa 25!
  • paa

    08.06.2021 11:58
    Očigledno je problem ministarstva koje je nedovoljno efikasno da reaguje i isprati situaciju na terenu. Zbog njihove nesposobnosti da obavljaju svoj posao, stvaraju se brojni potencijalni problemi koje ovakvo organizovanje nosi.
  • Rade

    08.06.2021 11:57
    Sta ste ocekivali od kadra koji radi u skolama polupismene uciteljice i nastavnici a o mamama sa viber grupa da nepricamo .Korona ili ne prosvetni kadar u ovoj zemlji je na nivou kasirke u prodavnici tako da me necude ovakve stvari .
  • Rile

    08.06.2021 11:41
    Ako već po običaju saobraćajni policajac pregleda obavezno i vozilo i vozača pre polaska na ekskurziju što je dobro,zašto nije u mogućnosti da upiše na licu mesta i podatke o ekskurziji samoj:mesto ,organizator,trajanje ....ko pruža usluge,par stavki ništa zahtevno.Prosledi podatke u centralu,i eto ,rešenja.
  • V

    08.06.2021 11:40
    I u OS Svetozar Markovic Toza ima dosta tih "ekskurzija"... neki prvaci i drugaci idu, ostali ne idu pa se dure, ispituju kako oni idu a mi ne, i sl. Bezakonje od drzave.....
  • NSadjanka

    08.06.2021 11:16
    Smarate
    Smarate više sa koronom... Pustite decu da žive normalno i da uče normalno, a ne u ovoj kvazi školi.
  • Kiki

    08.06.2021 11:09
    Skole ni pre korone nisu organizovale ekskurzije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna